Sklep internetowy z odzieżą roboczą - zapraszamy do zakupów

Back to Top

Polityka Prywatności i Polityka Cookies

Niniejsza polityka prywatności określa w jaki sposób serwis  http://bhpowy.pl/  wykorzystuje i chroni informacje które udostępniasz podczas korzystania z serwisu Bhpowy.pl.
W związku z tym, że cenimy Twoją prywatność pytamy o wyrażenie zgody do wykorzystywania informacji zawartych w plikach cookies. Istnieje możliwość korzystania ze strony internetowej bez wykorzystywania mechanizmu cookies, ale może to oznaczać, że niektóre funkcje lub usługi witryny nie będą działać poprawnie. Jeśli nie wyrażasz zgody na korzystanie z plików cookies powinieneś zaznaczyć w ustawieniach przeglądarki opcję odrzucania plików cookies lub sygnalizowania ich przesłania.

Aby zobaczyć wyczerpującą listę plików cookie które wykorzystujemy Zobacz listę plików cookie.


Administrator serwisu http://bhpowy.pl/ może zmieniać wrunki niniejszej polityki prywatności co jakiś czas poprzez aktualizacji tej strony, w zwiącku z czym jeśli chcesz mieć aktualne informacje na temat polityki prywatności wykorzystywanej przez Bhpowy.pl  odwiedzaj tą stronę.

Jakie informacje zbieramy?

Możemy zbierać i przetwarzać m.in. poniższe dane:

  • Imię i nazwisko, nazwę firmy, adres zamieszkania, numer telefonu i inne dane kontaktowe podane przez Ciebie w celu założenia konta klienta oraz realizacji zamówień.
  • Preferencje i zainteresowania
  • Inne informacje istotne dla realizacji zamówienia, badania opinii klientów i / lub ofert handlowych

Powierzone nam dane osobowe, w szczególności imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres poczty elektronicznej, numer telefonu przetwarzane będą:
- w celu założenia konta Klienta i realizacji zamówień
- jeżeli wyrazisz na to zgodę w celu przekazywania drogą elektroniczną ofert marketingowych oraz informacji handlowych przez administratora serwisu Bhpowy.pl

 

Co robimy z informacjami, które zbieramy

Wymagamy tych informacji, aby zrozumieć Twoje potrzeby i zapewnić Państwu lepszą obsługę, a w szczególności z następujących powodów:

  • Prowadzenie dokumentacji wewnętrznej oraz statystyk odzwiedzin i wyszukiwania.
  • Możemy korzystać z informacji w celu ulepszenia naszych produktów i usług.
  • Okresowo możemy wysyłać e-maile promocyjne o nowych produktach, ofertach specjalnych lub innych informacji, które naszym zdaniem może się okazać interesujące przy użyciu adresu e-mail, który podałeś.
  • Od czasu do czasu, możemy również korzystać z informacji skontaktować się z Tobą w celu przeprowadzenia badań rynku. Możemy skontaktować się przez e-mail, telefonicznie, faksem lub pocztą. Możemy korzystać z informacji, aby dostosować serwis do Twoich zainteresowań.

Bezpieczeństwo

Jesteśmy zobowiązani do zapewnienia, że dane są bezpieczne. W celu zabezpieczenia przed nieautoryzowanym dostępem lub ujawnieniem, wprowadziliśmy odpowiednie procedury fizyczne, elektroniczne i organizacyjne w celu ochrony i zabezpieczania informacji, które zbieramy z wykorzystaniem serwisu Bhpowy.pl.

W jaki sposób używamy plików cookies

Cookie to mały plik, który prosi o pozwolenie, aby być umieszczony na dysku twardym komputera. Po wyrażeniu zgody, plik jest dodawany i pomaga analizować ruch sieciowy i pozwala wiedzieć, kiedy użytkownik odwiedza daną stronę. Cookies pozwalają aplikacjom internetowym reagować na Ciebie jako osobę. Aplikacja internetowa może dostosować swoje działanie do Twoich potrzeb, upodobań poprzez zbieranie i zapamiętywanie informacji dotyczących Twoich preferencji.

Używamy cookies w celu identyfikacji, które strony są używane i odwiedzane. To pomaga nam analizować dane o stronie internetowej i poprawić ruch na naszej stronie internetowej, w celu dostosowania go do potrzeb klienta. Używamy tylko tej informacji do celów statystycznych, a następnie dane są usuwane z systemu.

Ogólnie, cookies pomagają nam zapewnić Państwu lepszą stronę internetową, poprzez umożliwienie nam monitorowania, które strony mogą okazać się przydatne, a które nie. Cookie w żaden sposób nie daje nam dostępu do komputera ani nie przekazuje żadnych informacji personalnych o Tobie, innych niż dane które sam podałeś do naszej wiadomości. Możesz wybrać, aby zaakceptować lub odrzucić pliki cookie. Większość przeglądarek internetowych automatycznie akceptuje pliki cookie, ale zazwyczaj można zmodyfikować ustawienia przeglądarki, aby odrzucać pliki cookie, jeśli wolisz. To może uniemożliwić pełne korzystanie z serwisu.

 

Linki do innych stron

Nasza strona internetowa może zawierać linki do innych stron internetowych. Jednak, jeśli skorzystasz z tych linków do opuszczenia naszej strony, należy pamiętać, że nie mamy żadnej kontroli nad tymi stronami. Dlatego też, nie możemy być odpowiedzialni za ochronę i prywatność żadnych informacji, które można zapewnić podczas zwiedzania takich miejsc, a takie miejsca nie są objęte niniejszym oświadczeniem. Należy zachować ostrożność i zapoznać się z oświadczeniem o ochronie prywatności mających zastosowanie na każdej z odwiedzanych stron internetowych.

Kontrola danych osobowych

Dajemy Ci możliwość, aby ograniczyć zbieranie lub wykorzystywania danych osobowych w następujący sposób:

  • za każdym razem, gdy użytkownik zostanie poproszony o wypełnienie formularza na stronie internetowej, poszukaj pola, które można kliknąć, aby wskazać, że nie chcesz aby wykorzystywać Twoje dane przez kogokolwiek do celów marketingu bezpośredniego.
  • jeśli wcześniej wyraziłeś zgodę na wykorzystywanie Twoich danych osobowych dla celów marketingowych, możesz w każdej chwili zmienić zdanie pisząc do nas na adres biuro@bhpowy.pl.

Nie będziemy sprzedawać, rozprowadzać ani nie dzierżawić danych osobowych osobom trzecim, chyba że mamy Twoje pozwolenie lub lub prawo wymaga na nas aby takie dane udostępnić. Możemy korzystać z danych osobowych do wysyłania informacji promocyjnych na temat osób trzecich, które naszym zdaniem może się okazać interesujące, jeśli wyraziłeś wcześniej zgodę na otrzymywanie takich informacji.

Możesz również wystąpić do nas u udostępnienie lub zmianę, które posiadamy o Tobie na podstawie ustawy o ochronie danych osobowych. Jeśli chcesz kopię informacji przechowywanych na Twój temat napisz do nas na adres biuro@bhpowy.pl

Jeśli uważasz, że informacje, które otrzymaliśmy i przechowujemy są nieprawidłowe lub niepełne, napisz do nas e-mail lub jak najszybciej, na powyższy adres. Będziemy niezwłocznie skorygować wszelkie informacje są nieprawdziwe.

Lista plików cookie zbieramy

Poniższa tabela zawiera listę plików cookies które zbieramy i jakie informacje są w nich przechowywane.

COOKIE nameCOOKIE Description
CART The association with your shopping cart.
CATEGORY_INFO Stores the category info on the page, that allows to display pages more quickly.
COMPARE The items that you have in the Compare Products list.
CURRENCY Your preferred currency
CUSTOMER An encrypted version of your customer id with the store.
CUSTOMER_AUTH An indicator if you are currently logged into the store.
CUSTOMER_INFO An encrypted version of the customer group you belong to.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Stores the Customer Segment ID
EXTERNAL_NO_CACHE A flag, which indicates whether caching is disabled or not.
FRONTEND You sesssion ID on the server.
GUEST-VIEW Allows guests to edit their orders.
LAST_CATEGORY The last category you visited.
LAST_PRODUCT The most recent product you have viewed.
NEWMESSAGE Indicates whether a new message has been received.
NO_CACHE Indicates whether it is allowed to use cache.
PERSISTENT_SHOPPING_CART A link to information about your cart and viewing history if you have asked the site.
POLL The ID of any polls you have recently voted in.
POLLN Information on what polls you have voted on.
RECENTLYCOMPARED The items that you have recently compared.
STF Information on products you have emailed to friends.
STORE The store view or language you have selected.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Indicates whether a customer allowed to use cookies.
VIEWED_PRODUCT_IDS The products that you have recently viewed.
WISHLIST An encrypted list of products added to your Wishlist.
WISHLIST_CNT The number of items in your Wishlist.